Van spijkerWAT naar spijkerSCHAT!

Van spijkerWAT naar spijkerSCHAT!

Van spijkerWAT naar spijkerSCHAT!

Van spijkerWAT naar spijkerSCHAT!

Geplaatst op 31-5-2024 door Patricia | YoZenga

Het idee om op scherpe puntjes te ontspannen klinkt voor de meeste mensen niet echt heel ontspannend. Maar niets is minder waar. Het gebruik van een spijkermat heeft meerdere (verrassende) voordelen. Lees verder wat een deze mat voor jou kan doen:









SpijkerSchat?!?
Een spijkermat, ook bekend als een acupressuurmat, is een mat die is bedekt met kleine spikes die zijn ontworpen om drukpunten op het lichaam te stimuleren en zo ontspanning en verlichting te bevorderen. Voor YoZenga heb ik heel bewust gekozen voor spikes in de unieke vorm van een lotusbloem. De YoZenga acupressuur set bestaat uit een spijkermat & kussen en heeft in totaal 6950 drukpunten die op de verschillende acupressuurpunten van het lichaam druk uitoefenen en de doorbloeding verbeteren.

Hoe Werkt het?

De werking van een spijkermat is gebaseerd op de principes van acupressuur, een traditionele Chinese geneeskunde die draait om het stimuleren van specifieke punten op het lichaam om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Wanneer je op een spijkermat ligt, drukken de kleine spikes tegen je huid en oefenen ze druk uit op verschillende acupressuurpunten. Dit kan helpen bij het verminderen van stress, pijn en vermoeidheid en het bevorderen van een gezonde nachtrust. Wanneer je op de mat gaat liggen stimuleren de lotus-spikes de drukpunten van het lichaam wat onder andere de volgende positieve effecten kan opleveren:

  • Bevorderd het gevoel van ontspanning in het hele lichaam en werkt stress verlichtend.
  • Verbeterd de doorbloeding in het lichaam waardoor afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd en voedingstoffen beter kunnen worden opgenomen.
  • Het gelukshormoon oxytocine en endorfine wordt aangemaakt waardoor gevoelens van ontspanning en blijdschap ontstaan
  • Stimuleert een betere kwaliteit van je nachtrust waardoor je je fitter en energieker voelt en over meer energie beschikt
  • Verminderd pijnklachten in het hoofd, nek, schouders, rug, buik voeten en spieren

Hoe Gebruik je een Spijkermat?

Plaats de mat en het kussen op een comfortabele ondergrond met de lotus-spikes naar boven. Wanneer je de mat voor het eerst gebruikt of een gevoelige huid hebt kan je een een dunne doek over de mat leggen om de intensiteit te verminderen. Ga vervolgens op je rug liggen en probeer je spieren zoveel mogelijk te ontspannen en neem diepe rustige ademhalingen om te helpen ontspannen en de effecten te versterken. Bouw het gebruik langzaam op. De eerste keer is het raadzaam om kortere sessies van 10-15 minuten te nemen zodat je lichaam kan wennen aan de sensatie van de spikes. Probeer je te concentreren op het gevoel van ontspanning dat de spijkermat biedt, en laat eventuele gedachten of zorgen los. Als je eenmaal gewend bent aan de sensaties die je ervaart, kun je de duur van je sessies geleidelijk verlengen tot 20-30 minuten of langer.


SpijkerSchat!

De spijkermat is niet zomaar een mat maar een onverwachte SCHAT! Een een waardevolle toevoeging je routine voor zelfzorg en ontspanning. Of je nu op zoek bent naar een moment van rust na een lange werkdag, een manier wilt vinden om jezelf te ontstressen of heerlijk door wilt slapen zodat je energiek weer aan een nieuwe dag kan starten, de spijkermat ligt hier klaar om je te helpen ontspannen en opladen!

Durft jij ontspanning of pijnverlichting te zoeken op een spijkermat?

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!